voor opdrachten in kunst en vormgeving

Partner

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds is het landelijke en publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van beeldend kunstenaars, bemiddelaars (curatoren en critici), musea en andere erfgoedinstellingen, presentatie-instellingen, archieven, galeries én opdrachtgevers.

Opdrachtgeverschap is een belangrijk aandachtspunt voor het Mondriaan Fonds. Het is waardevol voor de productie én de zichtbaarheid van kunst. Via de Bijdrage Opdrachtgeverschap stimuleert het Mondriaan Fonds initiatieven waarbij het maken van beeldende kunst nadrukkelijk wordt verbonden aan het tonen ervan. Van winkeliersvereniging tot scholengemeenschap; van museum tot boerenbedrijf, iedereen kan opdrachtgever zijn! Of het nou gaat om een afzonderlijk kunstwerk of intensieve samenwerking met een kunstenaar. Over een permanente installatie, een beeld of videowerk of om een kunstwerk met een tijdelijk karakter. Kijk hier voor de mogelijke bijdragen én voor tal van voorbeelden van kunst in de openbare ruimte: www.mondriaanfonds.nl/opdrachtgeverschap.

Om nieuwe doelgroepen te bereiken werkt het Mondriaan Fonds samen met Publiek Gemaakt en met Dhaps, de online helpdesk voor opdrachtgeverschap. Deze website kan (potentiële) opdrachtgevers helpen met het formuleren van een goede opdracht en met praktische informatie over standaard-procedures, de toegevoegde rol van bemiddelaars, wetgeving, contracten, budgetten, honoraria, planning, beheer en behoud.
Samen met Avrotros heeft het Mondriaan Fonds een aantal specials gemaakt over opdrachtgeverschap. Bekijk hier de afleveringen.

Artikelen
Copyright © 2024 Publiek Gemaakt
Site: en