voor opdrachten in kunst en vormgeving

Kunstenaar werkt twee jaar in park Frankendael

Wild care tame neglect

Frankendael Foundation is met het project wild care tame neglect een langdurige samenwerking aangegaan met kunstenaar Edward Clydesdale Thomson en curator Nils van Beek (TAAK). Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

De afgelopen twee jaar heeft Thomson binnen de context van de Frankendael Foundation zijn werkpraktijk herzien en omgevormd tot wat hij als een meer duurzaam model van kunstproductie beschouwt. Vanuit de werkplaats die hij als studio bouwde in de tuin doet hij artistieke interventies.

Soms bestaan deze uit fysieke toevoegingen of aanpassingen in de vorm van sculpturen in het huis en de tuin, maar vaak betreft het ook events en andere ontmoetingen, waarvoor hij wetenschappers en collega-kunstenaars uitnodigt voor een bijdrage. Het publiek heeft de ontwikkeling van het project de afgelopen jaren kunnen volgen zowel op locatie als via het uitgebreide webarchief.

De tentoonstelling, open vanaf 22 april 2018, is niet bedoeld als ultieme eindpresentatie, maar wil nader beschouwen hoe de presentatiewijze van een kunstwerk zijn betekenis flexibel maakt. De tentoonstelling bevat nieuwe en bestaande werken van Thomson, en verder van literatuurtheoreticus Frans-Willem Korsten en van kunstenaars Jason Coburn, Nikola Lamburov, Ine Lamers en Jay Tan. De tentoonstelling is tot 29 juli 2018 iedere zondag tussen 12.00-17.00 te bezoeken, of op afspraak.

Kijk op de website voor meer informatie.

Bron: Mondriaan Fonds

Copyright © 2024 Publiek Gemaakt
Site: en