voor opdrachten in kunst en vormgeving

Een bijzondere verfplantentuin tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018

Farm of the World – Honeysuckle Blue(s) Garden

Op woensdag 9 mei opende de Honeysuckle Blue(s) Garden in de voormalige luchtplaats aan de achterzijde van de Blokhuispoort in Leeuwarden. De tuin, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018, laat de kracht van natuurlijke verfstoffen in planten zien.

In 2016 nam Farm of the World deel aan de Chelsea Flower Show, een prestigieuze tuinenshow in Londen. Beeldend kunstenaar Claudy Jongstra en tuinontwerper Stefan Jaspers ontwierpen hiervoor de verfplantentuin met de titel Honeysuckle Blue(s) Garden. De tuin won een Silver-Gilt medaille in de categorie Fresh Garden. De tuin was bedoeld als pleidooi voor het behoud van biodiversiteit en van natuurlijk en cultureel erfgoed. De verfgewassentuin toonde niet alleen de schoonheid van planten als brandnetel, walnoot en uien, maar ook de kracht van de kleuren die zij produceren wanneer ze in natuurlijke verfstoffen zijn getransformeerd.

In Leeuwarden is de Honeysuckle Blue(s) tuin opnieuw opgebouwd, samen met een presentatie over het gedachtegoed van Farm of the World en de werkpraktijk van Claudy Jongstra. Dit geeft bezoekers zes maanden lang de unieke kans om de prijswinnende tuin van dichtbij te zien en te ervaren.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap en een Projectinvestering Instellingen toe voor het project Farm of the World.

Bezoek de website voor meer informatie.

Bron: Mondriaan Fonds

Copyright © 2024 Publiek Gemaakt
Site: en