voor opdrachten in kunst en vormgeving

Oogst

In de afgelopen twee weken verschenen er drie overzichten van resultaten van subsidieregelingen die kunst in opdracht en kunst buiten de muren van kunstinstellingen stimuleren.

In Amsterdam bracht stadsdeel Zuid het fraaie boekje Tijdelijkheid als kwaliteit. Eenmalige kunstprojecten in Amsterdam Zuid, uit. Publiek Gemaakt mag 25 exemplaren weggeven. Stuur Publiek Gemaakt een email voorzien van jouw adresgegevens en vermelding: “Tijdelijkheid als kwaliteit” en je krijgt een gratis exemplaar toegestuurd.

De publicatie toont een selectie tijdelijke kunstprojecten die in het stadsdeel tot stand kwamen vanuit de subsidieregeling voor eenmalige kunstprojecten. Deze regeling bestaat al sinds 1993. In het boekje wordt door journalist en criticus Edo Dijksterhuis een selectie van 15 projecten nader belicht. Ze scheppen een mooi beeld van de diversiteit aan kunstprojecten die er vanuit deze regeling in stadsdeel Zuid tot stand zijn gekomen.

Mondriaan Fonds. De oogst van vier jaar opdrachtgeverschap

De publicatie De oogst van vier jaar opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds toont de rijke opbrengst van de eerste vier jaar Bijdrage opdrachtgeverschap. De publicatie is via deze link te bestellen. Ook zijn de projecten online te bekijken op het online platform van het Mondriaan Fonds.

 

Bkkc Impulsgeldenprogramma

Makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijs of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan versterking van de culturele sector in Brabant, kunnen een beroep doen op de impulsgelden. Het brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) heeft inmiddels vier jaar ervaring met de uitvoering van het impulsgeldenprogramma. De resultaten van de regeling, die in de periode 2013-2016 alleen betrekking had op de professionele kunsten, zijn terug te vinden onderaan het nieuwsbericht van deze link.

 

Copyright © 2024 Publiek Gemaakt
Site: en